Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

OSTALI DOKUMENTI

PRAVILA IN POGOJI ZA PRISTOP K PREIZKUSOM ZNANJ ZA OSEBE Z MEDNARODNO ZAŠČITO

Skladno s 30. členom Uredbe o načinih in pogojih za zagotavljanje pravic osebam z mednarodno zaščito se določa in velja cenik preizkusa znanja za osebe z mednarodno zaščito.

 

Državni izpitni center (RIC) je skladno z določili Uredbe o načinih in pogojih za zagotavljanje pravic osebam z mednarodno zaščito zadolžen za izdajo potrdil o opravljenem preizkusu znanja za kandidate s priznano mednarodno zaščito, ki formalne izobrazbe ne morejo dokazati z dokumenti in se želijo vpisati v prvi letnik programov višjega strokovnega izobraževanja in v visokošolske študijske programe.

 

Več informacij Državnega izpitnega centra je dostopnih na tej povezavi.

 

ZAHTEVEK ZA POVRAČILO STROŠKOV ODSTRANITVE NEZAKONITO ODLOŽENIH ODPADKOV

 

Vlada Republike Slovenije je dne 17.5.2019 sprejela sklep št. 35402-1/2019/6, s katerim je odločila, da za odstranitev nezakonito odloženih odpadkov, ki so posledica nelegalnih prehodov meje, občinam povrne stroške odstranitve teh odpadkov. Občine, ki želijo povračilo teh stroškov, morajo izpolniti zahtevek z obveznimi prilogami, navedenimi v obrazcu ter vso dokumentacijo posredovati na Urad Vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov..